הטיפול ההומאופתי בהצטאות

טבעי, יעיל ובטוח.

כמה מילים עלהצטאות…

הצטאות (אנקופרזיס) הינה הפרשה לא רצונית של צואה בטווח גילאים בהם כבר אמור הילד להגיע לשליטה על הוצאת צרכיו (מעבר לגיל 5).

על פי רוב הגורמים להצטאות אינם דווקא פיזיולוגים (אם כי כמובן אף אלו ייתכנו), אלא יותר גורמים רגשיים.

גורמים רגשיים יכולים להיות למשל הרצון בשליטה מוחלטת, עד כדי שליטה אפילו על צרכי הגוף שלי, אולי צורך בתשומת לב, או אולי אפילו רצון לדחות ולהרחיק ממני את הסביבה.

 

הצטאות איננה מסוג הדברים שכדאי לחכות איתם מבחינה טיפולית (אין זה אומר שצריך לייצר "לחץ" סביב ההצטאות ואיזה סוג של סחרור ובהלה, לרוב ההתנהלות הנכונה מולה תהיה דווקא המשך של שיגרה רגילה וכמה שפחות לתת לה לנהל אותנו), כל יום שעובר עם הצטאות מעמיס יותר מבחינה רגשית והערך עצמי ולרוב תוקע טריז עמוק יותר ביננו ובין החברה שסביבנו והופך את הטיפול למורכב וממושך יותר.

יש פתרון אחר. יעיל, אפקטיבי, טיפול טבעי בהצטאות:

הומאופתיה קלאסית.

דווקא באותן בעיות אשר ברור שמקורן איננו פיזיולוגי יודעת ההומאופתיה להוות אלטרנטיבה רבת ערך. הטיפול ההומאופתי מאזן את הילד ומטפל בכל אותם "רעשי רקע" (פחדים, לחצים, בעיות התנהגות) אשר גורמים להצטאות. טיפול טבעי בהצטאות אינו מביך את הילד, משחרר אותו ומאפשר כר צמיחה וקפיצת מדרגה.

המרשם ההומיאופתי ניתן לכל ילד לפי מאפיינים גופניים והתנהגותיים. אולם בכדי להדגים משהו מיכולתם של התרופות מוגשת הרשימה שלהלן, סכמטית וכללית משהו, אולם מדגימה היטב את מגוון המצבים והיכולות של התרופות ההומיאופתיות.

Hyos.: הצטאות שבאה מתוך רצון למשיכת תשומת לב בכל מחיר.

 ילדים בעלי אופי סוער מאוד, מוחצנים עד כדי חוסר בושה, לא ייהססו לנקוט בכל טריק אפשרי כדי להסב את תשומת לב הסביבה אליהם, יכולים להיות אלימים, להביך בהתנהגות שאינה תואמת, יכולים גם להיות מיניים ובוטים מאוד בהתנהגות שלהם.

הם לא מסוג הילדים שיתביישו בהצטאות שלהם אלא להפך, התחושה שיוצרים היא שההצטאות נעשית מתוך כוונה, סוג של דווקא, רצון לקנטר ולהכעיס את הסביבה.

על פי רוב כל ניסיון של ההורים לרצות את הילדים האלה לא ייתקל בהבנה ושיתוף פעולה אלא להיפך, בנטייה של הילדים לשבור עוד יותר את הגבולות ובהתנהגות מוקצנת יותר.

Plb.: משהו מאוד מגושם ואיטי בהתנהלות, נראים כאילו חסרי רגישות וחיוניות ובכדי לגעת בהם צריך מאמץ ניכר. בדומה לכהות החושים וחוסר התחושתיות ברמה הרגשית אז גם ההצטאות שלהם כאילו נובעת ממקום של חוסר רגישות וערנות גופנית עד כדי שלא מרגישים צורך להתפנות ומגיעים למצב של בריחת צואה. התנהלות איטית מאוד, נטייה לאפתיות. נטייה לפחדים ובעיקר פחד מכל מה שמתקשר אצלם לתקיפה (ילדים שייטו לקפוא ולהיכנס לפאניקה באזעקה למשל). חשוב להם מאוד לשמור על סדר ושיגרה וכל יציאה מהמוכר מערערת ומלחיצה אותם.

Mur-ac.: הצטאות שנובעת מחולשה כללית וקושי ברור בשליטה על הסוגרים.

הצטאות אשר איננה אופיינית דווקא לילדים אלא בעיקר לאנשים בוגרים. ניכרת חולשה פיזית ברורה, חוסר יכולת להחזיק את עצמו, וחוסר יכולת לשליטה על השרירים הטבעתיים והסוגרים.

הצטאות שכאמור פחות נפוצה אצל ילדים (אלא אם כן מדובר על הצטאות אקוטית הנובעת ממהלך של מחלה), והיא יותר מאפיינת גילאים בוגרים יותר הסובלים מתשישות קיצונית, בין אם זה תשישות הנובעת מחולי ובין אם זו תשישות הנובעת מטראומה רגשית קשה, בכל מקרה מאוד ברור יהיה לראות את התשישות הקיצונית שלהם, ממש מסוג המטופלים שנוזלים מהכסא מתוך אפיסת כוחות.

 

התרופות המובאות במאמר באות להדגים את מיגון המצבים בהם הומיאופתיה יכולה לעזור ואינן אמורות להילקח באופן עצמאי על דעת הקורא. לפני כל נטילה של תרופה הומיאופתית יש להתייעץ עם הומיאופת קלאסי על מצב המטופל ומינון התרופה.

טיפול הומיאופתי בהצטאות  הינו באמצעות תרופות טבעיות, אשר מעוררות את הגוף לתהליכי ריפוי, התרופות ההומאופתיות הן בטוחות לשימוש ללא תופעות לוואי ויכולות במידת הצורך להינתן במקביל לכל טיפול רפואי קונבנציונאלי אחר.

כתוצאה מהטיפול ההומאופתי:

ההצטאות נפסקת

חזרה לשיגרת עיכול בריאה וטובה

בטחונו העצמי של הילד מתחזק

הניסיון שלי

שנים רבות של טיפול בהצטאות מאפשרות לי לאבחן ולזהות את הרגישות הייחודית שבכל ילד ולהתאים לו תכשיר הומאופתי מדויק. טיפול הומאופתי שכזה, המטפל בעומק הבעייה, מחזק ומעצים את הילד, ומאפשר לו באופן טבעי להיות נינוח יותר ולשלוט על צרכיו. אני בטוח ביכולתה של ההומאופתיה לעזור גם לילדכם ומזמין אתכם ליצור עמי קשר.

איתי

טיפול הומאופתי מוצלח בהצטאות

ילד בגיל 5 שבשנה האחרונה, מאז הלידה של אח חדש, החל לסבול מעצירויות קשות וממושכות, קשות עד כדי שההורים נאלצו לטיפול בחוקנים. לאחר זמן מסוים של טיפול בחוקנים החלה במקביל לעצירות תופעה של הצטאות חוזרת ונשנית עם פחד משמעותי מכניסה לשירותים ומכל ניסיון להציע חוקן.

הילד טופל בתרופה הומיאופתית המאופיינת בסממנים של צורך בתשומת לב ונטייה לפתח עצירויות והצטאות. כשבועיים שלושה מאז תחילת הטיפול כבר חל שיפור משמעותי והילד החל להיכנס כל יומיים שלושה לשירותים, ואחרי כמה שבועות נוספים חזר לשיגרה רגילה ויומיומית של כניסה לשירותים וללא כל סימנים של הצטאות.

  • מייד לאחר פגישת איבחון תותאם לך תרופה הומאופתית אישית.
  • פגישות מעקב וליווי אישי לאורך כל התהליך.
  • פתרון טבעי, יעיל ובטוח.
  • אין צורך בלקיחת קבועה של תרופות, אין צורך בביקורים קבועים.

רוצים לשמוע עוד? מעוניינים בשיחת יעוץ?

מלאו את הפרטים ואחזור אליכם בהקדם:

סגירת תפריט